TERMENI SI CONDITII PENTRU EXECUTIA FRONTURILOR CURBATE SAU DREPTE LA COMANDA.

Executam fronturi si placi din MDF vopsit cu dimensiuni atipice – la comanda, fie cu suprafete curbate, frezate pe drept (plane) sau simple plane.

Specificatii de conformitate a materialelor.

Produsele curbate, fie ca sunt din mdf sau placaj furniruit, au anumite caracteristici tehnice care trebuie luate in seama indifferent de destinatia acestor produse.

Asadar, in functie de raza de curbura, cu cat aceasta este mai mica, sub 400 mm, reperele curbate au un coeficient de revenire a curburii, cuprins intre 2 si 5 mm. Acest lucru nu impiedica si nici nu afecteza efectuarii lucrarii in parametri tehnici pentru acest tip de produs. Deasemenea, pentru raza ce depasesc 400 mm, exista poibilitata strangerii piesei pe raza cu aprox. 5-10 mm, care la fel nu afecteaza montajul final.
Mdf-ul curbat poate fi produs cu grosimi cuprinse intre 10 si 40+ mm, grosimi care pot avea mici abateri de plus sau minus 1 mm.
Dupa curbare in presa, reperele vor fi masurate si taiate in cotele finale, pe care clientul le solicita, abaterea fiind de maxim 2 mm pe cota.

Mdf-ul curbat va intra apoi in procesul de finisare, care poate fi vopsit, furniruit sau placate cu diverse alte material ca: HPL, CPL, ardezie flexibila, materiale textile etc.

Pentru obtinerea unui luciu inalt sau pentru finisaj mat, MDF-ul curbat sau drept trece printr-un proces de vopsire, lacuire si polisare identic cu cel de polisare a lacului la masinile auto. Pentru aceasta operatie se folosesc masini de polisare orbitale si rotative, iar la final obtinem un produs cu luciu inalt in cazul celor high gloss, care prezinta pe suprafata o “holograma”( micro-zgarieteri circulare), greu vizibile cu ochiul liber sau  vizibile prin reflexia unei surse de lumina puternica. Acest efect nu afecteaza calitatea produsului . Canturile nu se poliseaza si uneori pot aparea mici incluziuni de praf sau scame pe suprafata lui. Finisajele lucioase sunt mai vulnerabile la zgarieturi, deoarece atat dupa aplicarea lacului, cat si dupa operatia de polisare este necesar un termen de repaus (fara a fi manipulate sau sterse) de aproximativ patru zile, necesare intaririi (procesul de imbatranire) lacului.

MDF-ul cu finisaj mat nu se lacuieste si nici nu se poliseaza (doar in cazul aplicarii unui lac cu rezistenta mai ridicata la trafic) si datorita incarcarii electrostatice a vopselei, suprafata vopsita poate prezenta incluziuni de praf sau scame , dar nu pe suprafete mari ci izolat, neafectand calitatea produsului. Finisajul mat poate avea la cerere, in anumite proportii o cantitate de lac in vopsea care sa-i dea un efect de luciu cuprins intre 10%-40%.

Nu se admit scursuri sau supraincarcari de vopsea sau lac, atat pe suprafata plana cat si pe canturi, cu exceptia acelei borduri pe care o creeaza lacul pe partea inferioara a cantului, la piesele lucioase sau la piesele vopsite dubla fata sau corpuri compuse.

Pentru piesele vopsite fata-verso, finisaj lucios, poate aparea efectul de lac ingrosat in zona de contact a celor doua fete si anume pe cant, deoarece in prima faza se vopseste si finiseaza o fata, dupa care se izoleaza prima fata si se vopseste si finiseaza cea de a doua fata, rezultand o zona de contact dintre cele doua fete finisate la timpi diferiti. Nu aceeasi situatie avem si la finisajul mat, aici nefiind vizibila zona de contact sau daca exista, este minima.

Pentru fronturile din MDF vopsit, se pot realiza raze intre 2 si 9 mm, frezate pe canturile perimetrale, pe o singura fata sau pe amandoua.

Grosimea placii de MDF poate fi de max. 40 mm, iar in cazul lucrarilor atipice (dublari, triplari, corpuri), aceasta grosime poate fi mai mare.

La MDF – ul cu grosimile cuprinse intre 8 mm si 40 mm (mai putin MDF-ul de 18 mm) fata interioara a panoului este bruta (nelaminata).

In acest caz, se va aplica un grund de protectie de culoare alba, contra umezelii sau la cerere se va vopsi.

Pentru MDF-ul frezat cu maner in cant, in cazul in care finisajul este lucios/lacuit, zona din interiorul manerului frezat nu se polişeaza si de aceea pot aparea mici incluziuni de praf sau scame

Pentru orice alta grosime fata de cele din oferta sau pentru dublari, triplari, corpuri etc, nu ezitati sa cereti o calculatie de pret.

Culorile disponibile sunt cele din mostrarele speciale de RAL sau NCS. Puteti solicita oricand contra cost un mostrar RAL sau NCS.

Pentru culori si efecte speciale (vopsea sidefata, duala, metal si efecte diverse) va rugam sa solicitati o calculatie de pret.

Intotdeauna culoare vopselei de pe piesele vopsite va avea o tenta mai deschisa in nuanta, decat codul de culoare de pe paletarul RAL.

Acest efect este mai vizibil in cazul culorilor cu finisaj lucios, datorita efectului de reflexie a luminii.

Va recomandam ca mostrarele RAL sa fie schimbate o data pe an, deoarece nuantele se inchid atat cu trecerea timpului cat si datorita procesului de uzura. Exista mostrare RAL care prezinta finisaje mate, dar si mostrare cu finisaje lucioase si de multe ori finisajul de pe mostrarul RAL nu reda in proportie de 100% finisajul produsului final, dar mentine intr-o proportie de aprox. 90% fidelitatea culorilor.

Conditii de plata: avans 50% la data lansarii comenzii, iar diferenta se achita in momentul livrarii.

Fiecare comanda se va completa in formularul special pe care il trimitem la solicitarea dumneavoastra.

Reclamatiile

Recepţia cantitativă şi calitativă a produselor se face de către cumpărător, în momentul livrării şi preluării acestora, în baza semnăturii pe factura fiscală precum și a unui proces – verbal de recepție, în care se vor menționa eventualele obiecțiuni calitative/cantitative (vicii aparente). Semnarea procesului – verbal de recepție fără obiecțiuni echivalează cu acceptarea de către cumpărător a faptului că produsele sunt corespunzătoare calitativ și cantitativ, renunțând în mod expres la orice reclamație ulterioară cu privire la acest aspect. Vor putea fi invocate ulterior recepției numai vicii ascunse de fabricaţie şi care nu au fost constatate sau, după o verificare atentă nu puteau fi constatate la livrare și care fac produsul impropriu folosirii conform destinaţiei, însă numai în termenul de garanție prevăzut de lege. In cazul in care defectul provine din lovirea sau zgarierea datorata manipularii necorespunzatoare de catre client, atunci inlocuirea sau revopsirea pieselor se va face contra cost si cade in sarcina clientului.

Transferul dreptului de proprietate asupra produselor operează pentru fiecare produs în parte la momentul achitării integrale a prețului iar în măsura în care cumpărătorul nu-şi îndeplinește oricare din obligaţiile aflate în sarcina sa, inclusiv dar fără a se limita la obligaţia de plată, vânzătorul, în calitate de proprietar, are dreptul să refuze livrarea, caz în care cumpărătorul va fi obligat să suporte cheltuielile generate de depozitare si transport, iar în cazul în care efectuează totuși livrarea, are dreptul de a ridica ulterior produsele care fac obiectul comenzii lansate pentru executie. În această din urmă situație, cumpărătorul are obligaţia să achite vânzătorului contravaloarea costurilor și daunelor suportate în legătură cu ridicarea produselor, inclusiv pentru degradările aduse produselor, minusul de valoare adus acestora ca urmare a manipularii, iar în ipoteza în care devin improprii folosirii potrivit destinaţiei, valoarea lor integrală, la care se pot adăuga şi daune interese. De asemenea, cumpărătorul are obligația de a permite vânzătorului accesul pentru ridicarea produselor, în caz contrar fiind obligat la plata unei penalități în valoare de 1% pe zi de întârziere.

Până la plata integrală a prețului produselor, cumpărătorul nu are dreptul să înstrăineze și/sau să transmită folosința asupra produselor care fac obiectul comenzii pentru productie.

La data livrării, riscurile se transferă în totalitate cumpărătorului, acesta suportând orice pierdere, degradare, avarie și alte asemenea evenimente sau împrejurări, inclusiv din cazuri fortuite sau de forța majoră, produsele aflându-se în paza juridică a acestuia.

Garantie.

Produsele nostre dispun de un termen legal de garantie, dar prin procedeele de curbare si executie a finisajelor, termenul de folosinta in cazul fronturilor curbate este de peste 15 ani.

Conditiile necesare ca aceste produse sa fie conforme pe o perioada cat mai indelungata de timp, sunt ca spatiul in care sunt folosite, sa aiba un coeficient de temperatura si umezeala astfel:

  • temperatura cuprinsa intre 5 si 35 de grade,
  • umiditate cuprinsa intre 0 si 65%.
    Peste aceste valori exista posibilitatea ca prin contractie si dilatare, forma sa aiba de suferit, insa in limite normale, minime. Daca valorile se depasesc cu peste 100% plus sau minus, atunci produsele curbate pot deveni neconforme si isi pierd garantia.

Prin lansarea comenzii sunteti de acord cu TERMENII SI CONDITIILE stipulate mai sus.